duminică, 1 aprilie 2012

Tort Chitara



Este prima mea chitara, si primul meu tort imens, care nu a incaput in frigider, dar si cel mai mare esec in materie de pasta de zahar. In acest weekend am avut 3 torturi de realizat, chin pentru mine, nu am putut deloc lucra cu pasta, asa era de umeda, dupa ce  am terminat primul tort, dupa o ora de stat la rece, cand am deschis  frigiderul, parca era un tort transpirat, asa am patit si cu acest tort, de abia am reusit sa intind pasta, se lipea si se rupea, am mai patit-o anul trecut in vara, dar nu chiar in halul acesta. Nu stiu cum reusiti voi, cand se intampla sau daca vi s-a  intampla, astept pareri si sugestii, eu mi-am mancat nervii in acest weekend.
Tortul a avut 2 blaturi de vanilie, insiropat cu caramel, intre blaturi profiterol, reteta de profiterol o gasiti aici
cremele sunt aceleasi, doar ca am ingrosat putin mai tare.







15 comentarii:

  1. Vai cat e de frumoasa!Felicitari draga mea!In privinta pastei de zahar,nu am imbracat inca niciodata cu pasta de zahar,eu lucrez cu pasta din marshmallows pentru imbracarea torturilor si se lucreaza foarte bine.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos!...Ti-a iesit super chitara!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super chitara ai realizat!Cu pasta am avut probleme vara cand e foarte cald,deja mi-e groaza ca vine caldura.Eu am incercat sa intind pasta cu amidon,la mine a functionat, a mai disparut umezeala.Sau poate a fost un ingredient in neregula,eu cel putin am observat ca zaharul pudra nu mai este asa bun.Spor sa ai si sper sa nu se mai intample!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, asa am reusit si eu cu muuult amidon amestecat cu putin zahar. Pupici!!

      Ștergere
  4. Tare bine arata chitara.Si eu ma gandeam la acelasi sfat pe care ti l-a dat Adina si anume la amidon.Si intradevar zaharul si-a pierdut din calitate.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow!!! ce frumoasa e chitara ...esti o adevarata maestra ..pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasa chitara. Eu nu am probleme cu fondantul.. am avut azi vara la un tort care s-a umezit si am descoperit si cauza.. era uleiul de palmier de vina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bianca nu am mai folosit ulei de palmier, mi s-a terminat , si am folosit margarina foarte putina.

      Ștergere